Geschiedenis

Clindia Benelux B.V. werd opgericht in 1998. Bij de oprichting werd gekozen voor de vestigingsplaats Leusden. Na een opstartfase van een jaar groeide de onderneming gestaag. Jaar na jaar nam de omzet toe en groeide ook het personeelsbestand, zowel in het aantal accountmanagers, als in de ondersteuning vanuit de backoffice.

Een markant punt in de geschiedenis van Clindia werd gevormd door de verkrijging van de distributie van compacte, universele pipetteervolautomaten. De DSX en later ook de DS2 vormden de basis voor de commerciële activiteiten van de accountmanagers. De technische support die dit met zich meebracht, zorgde voor nog meer activiteiten ... en vervolgens ook voor ruimtegebrek.
Voor de opslagproblemen werd aanvankelijk gezocht naar externe oplossingen. Maar na de overname door Bipharma in 2008 werd besloten tot verhuizing. Als gevolg werd eind 2010 de nieuwe behuizing in Almere betrokken.

Clindia maakt gebruik van de logistiek en distributie door Bipharma, maar is commercieel gezien een zelfstandige entiteit met een dedicated assortiment.

In de nieuwe behuizing heeft Clindia de beschikking gekregen over een volledig uitgeruste en up-to-date (eigen) opleidings- en instructieruimte, die naar behoefte kan worden ingezet voor trainingen, demonstraties en andere doeleinden voor klanten of potentiële klanten.