Over ons

Een Nederlandse “international”


Van oorsprong is de organisatie van Clindia Benelux B.V. puur Nederlands (sinds 2010 stevig geworteld in de Flevopolder) en - als een van de weinige distributeurs van in-vitro diagnostica - nog steeds zelfstandig. Het productenpakket wordt betrokken van gerenommeerde leveranciers uit heel de wereld en wordt geleverd aan een zeer diverse klantenkring binnen de Benelux.

Over Clindia Benelux B.V.


Als zelfstandige distributeur biedt Clindia Benelux B.V. een groot aantal producten aan in niche segmenten binnen de in-vitro diagnostiek (IVD), alsmede (bijbehorende) apparatuur. De producten zijn afkomstig van leveranciers over de hele wereld en al deze producten zijn CE-gecertificeerd. Clindia zelf is ISO-gecertificeerd volgens ISO 9001 en opslag en logistiek worden in-house uitgevoerd conform GDP (Good Distribution Practices). Koeltransport vindt plaats volgens een gevalideerd systeem, dat garandeert dat koelzendingen ook gekoeld aankomen bij de klant. Bovendien zijn alle zendingen te volgen via ”track & trace”.
Clindia staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. En dat geldt ook voor de producten die wij leveren. Van oudsher zijn onze klanten vertrouwd met de van Clindia bekende service en klantvriendelijkheid. Nieuwer is dat dit wordt gekoppeld aan goede win-win afspraken, bijv. op het gebied van kostenbeheersing. Clindia werkt bovendien aan het uitbreiden van de dienstverlening, bijvoorbeeld met (modulaire) training en opleiding, en beschikt op eigen locatie over een volledig daartoe uitgeruste ruimte.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen


Met de testen/testsystemen die wij aanbieden, streven wij naar het voorkómen van onnodig medisch handelen. Door hogere kwaliteit van diagnostiek worden effectievere keuzes voor preventief en curatief handelen mogelijk. Dit leidt tot minder belasting voor de patiënt en tegelijkertijd tot beheersing van kosten: win-win. Een voorbeeld is het OC-Sensor systeem voor iFOBT. Vraag hier naar de voordelen.
Een ander voorbeeld is Uriscreen, een point of care test. Deze draagt bij aan de vermindering van onnodig voorschrijven van antibiotica bij een urineweginfectie, vanwege de hoge precisie van de negatief voorspellende waarde. Van groot belang, gezien de zeer actuele problematiek van antibioticaresistentie. Uriscreen kan direct bij de huisarts worden uitgevoerd. Interessant voor u? Wij doen u graag een voorstel. Neem contact met ons op.