Week van de teek 19-23 april

19-04-2021
Week van de teek 19-23 april

In de week van de teek wordt aandacht gevraagd voor de start van het tekenseizoen en de risico’s die een tekenbeet met zich mee kan brengen. De meeste tekenbeten die worden gemeld zijn opgelopen in bos of heide, maar ook in de tuin zijn we niet veilig, ongeveer 30% van de gemelde tekenbeten zijn opgelopen in de tuin.

Elk jaar worden ruim 1 miljoen mensen door een teek gebeten. Ongeveer 1 op de 5 teken draagt de bacterie Borrelia burgdorferi bij zich, de veroorzaker van de ziekte van Lyme. Sinds een aantal jaren dragen teken ook het TBE-virus bij zich. Dit virus veroorzaakt de ziekte Tekenencefalitis, een hersen(vlies)ontsteking. Gelukkig is de kans op een infectie met TBE nog erg klein, nog maar weinig teken dragen dit virus bij zich.
(Bron: RIVM)

In het brede assortiment van Clindia Benelux B.V. treft u de NovaLisa Borrelia IgG en IgM in plasma, serum en liquor aan waarmee de antistoffen tegen de veroorzaker van de ziekte van Lyme kan worden aangetoond. Ook kunnen we u een sneltest (LFA) van Biozek hiervoor aanbieden.Voor de detectie van antistoffen tegen het TBE-virus kunt u NovaLisa TBE/FSME IgG en IgM in serum en plasma gebruiken.  

Voor meer informatie over deze producten, neem contact op via ons contactformulier.