Microbiologie, infectieserologie, virologie en parasitologie

De medische microbiologie houdt zich bezig met de studie van de micro-organismen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Het deelgebied infectieserologie richt zich op de studie van antilichamen en antigenen die betrokken zijn bij infectieziekten. Voor de viroloog heeft Clindia ook interessante producten in het assortiment.

Veelvoorkomende tests en metingen die in de medische microbiologie, infectieserologie en virologie worden uitgevoerd, zijn onder andere: serologische tests, zoals ELISA’s (Enzyme Linked Immunosorbent Assay’s), microbiologische kweek, moleculaire diagnostiek en genoomsequencing. De producten die Clindia levert in dit vakgebied zijn verschillende ELISA’s, Helicobacter pylori test en Lateral flow Assays.

Onze producten voor de medisch microbioloog

Als medisch microbioloog zoekt u inzicht in de aard van deze micro-organismen; hoe verspreiden ze zich, dringen ze het menselijk lichaam binnen en veroorzaken ze ziekten. Deze kennis is van cruciaal belang voor de diagnose, behandeling en preventie van infectieziekten. Binnen de medische microbiologie worden technieken gebruikt zoals microbiologische kweek, moleculaire diagnostiek en genoomsequencing om micro-organismen te identificeren en te karakteriseren.

Binnen de medische microbiologie biedt Clindia verschillende ELISA’s aan; onder andere de Sero ELISA Chlamydia IgG, IgM en IgA testen voor detectie van Chlamydia genus in serum, Sero CT-IgG (IFA) voor detectie van specifieke IgG en IgA antilichamen voor Chlamydia trachomatis in serum.

Verder levert Clindia PBS-vaten.
PBS (Phosphate Buffered Saline) is een zuivere, fysiologisch zout buffer voor gebruik bij hematologische celtelling, bloedgroepbepaling, microbiologische testen of voor de aanmaak van reagentia. Ook wordt PBS bij sommige analyzers op hematologische laboratoria gebruikt. Clindia levert de vaten in 10 liter en 20 liter kunstofvaatjes met of zonder tapkraan.  

Ons assortiment voor de Infectieserologie

Antigenen zijn moleculen op het oppervlak van micro-organismen die ons immuunsysteem herkent als lichaamsvreemd. Het immuunsysteem produceert vervolgens antilichamen als reactie op deze antigenen. De Infectieseroloog onderzoekt deze interacties tussen antilichamen en antigenen en kan daarmee infecties diagnosticeren en te monitoren. Dit gebeurt vaak door middel van serologische tests, zoals ELISA (Enzyme-Linked Immunosorbent Assay), die specifieke antilichaam-antigeenreacties detecteren.

Verder leveren wij de Rheumajet ASO; een kwalitatieve en semi-kwantitatieve bepaling voor het aantonen van antistreptolysine-O-titer in serum door agglutinatie van latexdeeltjes op objectglaasje. Antistreptolysine-O in serum helpt bij de diagnose van groep A-streptokokken infecties.

Verhoogd antistreptolysine-O is een indicatie voor een recente infectie met groep A β-hemolytische streptokokken en kan een hulpmiddel zijn bij de diagnose van acute reumatische koorts en post-streptokokken glomerulonephritis.

Ons assortiment voor virologie en parasitologie

De Viroloog richt zich op het begrijpen van de structuur, genetica, replicatie, evolutie, pathogenese en interacties van virussen met hun gastheerorganismen. Binnen de virologie levert Clindia diverse (snel)testen voor het ontdekken van virussen.

In ons assortiment vindt u onder andere LFA’s voor virussen, bacterien en parasieten; Malaria, Dengue, Chikungunya, Zika, Toxoplasma gondii, HBsAg/HCV/HIV/Syphilis-combo, Influenza A+B, Norovirus in faeces, Legionella/Streptococcus pneumoniae