Klinische chemie en hematologie


Binnen de klinische chemie en hematologie wordt gebruik gemaakt van geavanceerde laboratoriumapparatuur en technieken, waaronder immunoassays spectrofotometrie, chromatografieën moleculaire diagnostiek. Het doel is ziekten te diagnosticeren, gezondheidsrisico’s te beoordelen, behandelingen te monitoren en de algemene gezondheid van een persoon te evalueren. 
Enkele veelvoorkomende onderzoeken die in de klinische chemie en hematologie worden uitgevoerd, zijn onder andere: bloedglucose, lipidenprofiel, urine, elektrolyten, tumor markers, hormoonniveaus en bloedstollingstesten.

iFOBT en FCa

Clindia levert de iFOBT van Eiken Chemical Co. Deze iFOBT wordt in tal van landen zeer succesvol ingezet voor nationale screeningprogramma’s op dikkedarmkanker. De Eiken iFOBT is uiterst betrouwbaar, zeer gebruiksvriendelijk en hygiënisch. Het afnemen van een monster is simpel en door vrijwel iedereen eenvoudig uit te voeren. De sampling bottle is voorzien van een unieke barcode, heeft een uniek design en garandeert daardoor een afname van 10 µg feces. De platte vormgeving maakt de sampling bottle niet alleen ‘beschrijfbaar’ maar ook extra sterk, zodat de kans op breuk of lekkage tijdens versturen marginaal is. De analyse gebeurt met dedicated analyzers, uitsluitend bestemd voor de analyse van faeces monsters, zodat er geen risico bestaat op kruiscontaminatie. De bepaling is kwalitatief en kwantitatief, de grenswaarde is instelbaar. Het aantal handmatige handelingen is zeer beperkt, o.a. door de automatische verwerking (openen van de sampling bottles is niet nodig). Nieuw is de bepaling van FCa, (Calprotectine) voor de opsporing van chronische ontstekingen van de darm zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Met de OC-Sensor Ceres kunnen beide bepalingen tegelijk worden gedaan uit één afnamebuis (S-bottle). 

Point-of-Care testing


Point of care testing is een methode om een test uit te voeren buiten het laboratorium, zonder gebruik te maken van gespecialiseerde en kostbare apparatuur. Point-of-care testen worden steeds vaker toegepast op momenten dat snelle en betrouwbare resultaten vereist zijn in een laboratorium. Voor Point of Care testen wordt vaak gebruik gemaakt van LFA’s (Lateral Flow Assays). Deze testmethode wordt gebruikt om snel en eenvoudig de aanwezigheid of afwezigheid van een bepaalde stof in een monster te detecteren. We kennen deze vorm van testen allemaal van de COVID-19-sneltesten. Maar deze vorm van testen vindt steeds meer zijn weg naar de laboratoria, voor detectie van bijvoorbeeld Tropische ziekten zoals Malaria of Dengue of testen op Drugs of Abuse, waarbij snel resultaat nodig is. 

Lateral Flow tests

Lateral Flow tests (LFA’s) zijn populair vanwege hun eenvoud en snelheid. Deze testen vereisen geen gespecialiseerde apparatuur of laboratoriuminfrastructuur en kunnen daarom in verschillende omgevingen worden gebruikt, zoals klinieken, ziekenhuizen, apotheken en zelfs in het veld. Clindia levert LFA’s voor het aantonen van een groot aantal stoffen. O.a. hCG voor het aantonen van een zwangerschap. Testen op verschillende DoA (Drugs of Abuse) in urine: oxycodone, methaqualone, exstacy, methadon, opiaten, synthetische marihuana, tricyclische antidepressiva. Maar ook testen op Tumormarkers, iFOB in faeces, PSA, AFP. CEA en Cardiac parameters zoals CRP, D-dimeer, PCT, CK-MB en NT-proBNP.

Maar ook leveren wij een LFA Vitamine D zelftest voor het aantonen van de hoeveelheid Vitamine D in het bloed. Deze is verkrijgbaar via de apotheek en (natuur)drogist.

Voor meer informatie kijkt u hier de video-uitleg

Wilt u meer informatie over de Vitamine D zelftest of heeft u interesse in een display voor uw apotheek of drogist,  vraag dan via de button informatie aan.

Urineonderzoek en uriscreen

Met urineonderzoek is het mogelijk op eenvoudige en niet-invasieve wijze inzicht te krijgen in het functioneren van de nieren en kunnen urineweginfecties of andere aandoeningen worden aangetoond.  Wij leveren onder andere de Uriscreen, een point of care test aan huisartsen en andere instellingen zoals verzorgingshuizen en verpleeghuizen waar een snelle diagnose van urineweginfecties nodig is. Ook levert Clindia urine tubes van Biosigma en urinesediment glaasjes van Kova/Alltrista.  

Wilt u een offerte voor Uriscreen of een van onze andere producten voor urineonderzoek? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.