Bevolkingsonderzoek darmkanker

Darmkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Opsporing van (voorlopers van) darmkanker is mogelijk door een inwendig onderzoek van de gehele of een deel van de dikke darm (colonoscopie/sigmoïdoscopie). Deze onderzoeken zijn invasief, belastend voor de patiënt en brengen hoge kosten met zich mee. Het is ook heel goed mogelijk om (voorlopers van) darmkanker op te sporen in de ontlasting – aan de hand van bloedsporen die voor het menselijk oog niet zichtbaar zijn. Nationale en internationale studies tonen aan dat de iFOBT (immunochemische Fecaal Occult Bloed Test) hiervoor het meest geschikt is. De iFOBT toont specifiek humaan hemoglobine aan in de ontlasting. Voor deze testmethode zijn geen dieetbeperkingen nodig.

Darmkankerscreening met OC-Sensor Ceres

Clindia levert de iFOBT van Eiken Chemical Co. Deze iFOBT wordt in tal van landen zeer succesvol ingezet voor nationale screeningprogramma’s op dikke darmkanker. De Eiken iFOBT is uiterst betrouwbaar, zeer gebruiksvriendelijk en hygiënisch. Het afnemen van een monster is simpel en door vrijwel iedereen eenvoudig uit te voeren. De sampling bottle (S-Bottle) is voorzien van een unieke barcode, heeft een uniek design en garandeert daardoor een afname van 10 µg feces. De platte vormgeving maakt de S-Bottle niet alleen ‘beschrijfbaar’ maar ook extra sterk, zodat de kans op breuk of lekkage tijdens transport minimaal is. De analyse gebeurt met dedicated analyzers, uitsluitend bestemd voor de analyse van faeces monsters, zodat er geen risico bestaat op kruiscontaminatie. De bepaling is kwantitatief en de gevoeligheid is instelbaar. Het aantal handmatige handelingen is zeer beperkt, o.a. door de automatische verwerking (openen van de S-Bottle is niet nodig).

Medifactia Transit-Pellets Radiopaque markers

De analysesystemen OC-Sensor systemen Pledia, IO en OC-Sensor Ceres, volautomaten voor de opsporing van humaanhemoglobine in ontlasting kunnen (voorlopers van) darmkanker in een vroeg stadium opsporen. Het unieke design sampling bottle (S-bottle) dat bij deze machine wordt gebruikt, is zeer gebruiksvriendelijk en hygiënisch. De OC-Sensor Ceres kan naast de Fecaal Occult Bloed bepaling ook Fecaal Calprotectine bepalen. Het voordeel daarvan is dat twee bepalingen uit een testbuis worden afgenomen.

OC-Sensor-Ceres serviceonderhoud

Uiteraard verzorgen wij ook het serviceonderhoud van de OC-Sensor systemen. Daarnaast leveren wij de machineonderdelen en verbruiksartikelen. Tevens verzorgen wij de training van laboratoriumpersoneel. Clindia kan voor u ook de applicaties schrijven, of ondersteuning bieden bij het schrijven hiervan. Voor de gebruikerstrainingen van laboratoriumpersoneel beschikken wij over een opleidings- en instructieruimte. Maar dit kan natuurlijk ook on-site.