Gastro enterologisch onderzoek

Het medische vakgebied Gastro-enterologie richt zich op de studie, diagnose en behandeling van aandoeningen en ziekten die het maag-darmstelsel aantasten. De onderzoeken binnen dit vakgebied waar Clindia testen voor levert zijn de iFOBT en FCa analyseapparatuur, en de FOB en Helicobacter pylori sneltesten. Ook is Clindia op dit moment de enige leverancier in de Benelux van de Medifactia Transit-Pellets radiopaque markers voor het meten van de totale en regionale colonpassagetijd (CPT)

Gastro enterologie assortiment

Binnen de gastro-enterologie wordt getest op Helicobacter pylori. Vanuit Clindia leveren wij hiervoor de Coprostrip Helicobacter pylori sneltest voor de diagnostiek van H. pylori in faeces.

In ons assortiment vindt u tevens
De iFOBT analysesystemen OC-Sensor Pledia, OC-Sensor IO en OC-Sensor Ceres voor het opsporen van (voorlopers van) darmkanker in de ontlasting.

Nationale en internationale studies tonen aan dat de iFOBT (immunochemische Fecaal Occult Bloed Test) hiervoor het meest geschikt is. De iFOBT toont specifiek humaan haemoglobine aan in de ontlasting. Voor deze testmethode zijn geen dieetbeperkingen nodig.
De OC-Sensor Ceres kan naast de Fecaal Occult Bloed bepaling ook Fecaal Calprotectine bepalen. Het voordeel daarvan is dat twee bepalingen uit één testbuis worden afgenomen.

Daarnaast levert Clindia een FOB sneltest, een kwalitatieve en semi-kwantitatieve immunochromatografische test voor detectie van bloed in faeces. De test heeft een houdbaarheid van 2 jaar bij kamertemperatuur en is eenvoudig in te zetten. De sensitiviteit is 95% en de specificiteit: 99,5% en een nauwkeurigheid van 98,6%. De detectiegrens ligt op 50 ng/ml of 6 μg/g feces. Vanwege het gemak en de snelheid is deze test vooral goed inzetbaar bij laboratoria waar minder dan 500 FOB-testen op jaarbasis gedaan worden. Een sneltest is dan een goede keuze.

Medifactia Transit-Pellets Radiopaque markers

Vanuit Clindia leveren wij de Medifactia Transit-Pellets radiopaque markers voor het meten van de colonpassagetijd (CPT). Onderdeel van de samenwerking met Medifactia is de online tool CTT reporting system. U kunt als klant in deze online tool de colonpassagetijd gegevens van uw patiënten analyseren en rapporteren en hiermee de kwaliteit van diagnostiek naar een hoger niveau brengen.