Klinische Chemie

Binnen de Klinische Chemie houdt men zich bezig met de analyse van patiëntenmonsters zoals bloed, urine en andere lichaamsvochten, niet alleen voor de diagnose of preventie van ziekten, maar ook om de effecten van een lopende behandeling te bekijken. De analyses richten zich op het meten van bijv. bloedcellen, eiwitten, zouten, hormonen en gassen. Voor het Klinisch Chemisch Laboratorium levert Clindia iFOBT, Point-of-care, Urinalysis en Agglutinatietesten.

iFOBT

Darmkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Opsporing van (voorlopers van) darmkanker is mogelijk door een inwendig onderzoek van de gehele of een deel van de dikke darm (colonoscopie / sigmoïdoscopie). Deze onderzoeken zijn invasief, belastend voor de patiënt en brengen hoge kosten met zich mee. Het is ook heel goed mogelijk om (voorlopers van) darmkanker op te sporen in de ontlasting - aan de hand van bloedsporen die voor het menselijk oog niet zichtbaar zijn. Nationale en internationale studies tonen aan dat de iFOBT (immunochemische Fecaal Occult Bloed Test) hiervoor het meest geschikt is. De iFOBT toont specifiek humaan hemoglobine aan in de ontlasting. Voor deze testmethode zijn geen dieetbeperkingen nodig.
Bij vage buikklachten is het uitvoeren van een iFOBT raadzaam.

Clindia levert de iFOBT van Eiken Chemical Co. Deze iFOBT wordt in tal van landen zeer succesvol ingezet voor nationale screeningprogramma’s op dikkedarmkanker. De Eiken iFOBT is uiterst betrouwbaar, zeer gebruiksvriendelijk en hygiënisch. Het afnemen van een monster is simpel en door vrijwel iedereen eenvoudig uit te voeren. De sampling bottle is voorzien van een unieke barcode, heeft een uniek design en garandeert daardoor een afname van 10 µg feces. De platte vormgeving maakt de sampling bottle niet alleen ‘beschrijfbaar’ maar ook extra sterk, zodat de kans op breuk of lekkage marginaal is. De analyse gebeurt met dedicated analyzers, uitsluitend bestemd voor de analyse van feces monsters, zodat er geen risico bestaat op kruiscontaminatie. De bepaling is kwantitatief en de gevoeligheid is instelbaar. Het aantal handmatige handelingen is zeer beperkt, o.a. door de automatische verwerking (openen van de sampling bottles is niet nodig).

Neem contact met ons op voor meer informatie over de Eiken iFOBT.

Point-of-care

Point-of-care testing is een methode om een test uit te voeren buiten het laboratorium, zonder de noodzaak van gespecialiseerde en kostbare apparatuur. Point-of-care testen worden steeds vaker toegepast op momenten dat snelle resultaten nodig zijn en niet kan worden gewacht op transport van het materiaal naar het laboratorium. In het assortiment van Clindia vindt u LFA’s (Lateral Flow Assays) in de volgende categorieën:
- Women‘s health
  QuickStripe hCG (brochure)
   FSH
  pH
  Candida
- Drugs of abuse (in urine)
  Oxycodone
  Methaqualone
  Ecstasy
  Methadone
  Opiates
  Synthetic Marijuana
  Tricyclic Antidepressants
  Samengestelde panels (uitsluitend op aanvraag)
- Tumormarkers
  iFOB in feces
  PSA
  AFP
  CEA
- Cardiac parameters
  CRP
  D-dimeer
  PCT
  CK-MB
  NT-proBNP

Het volledige productassortiment van Point-Of-Care testen kunt u via het contactformulier opvragen.

Urinalysis

Met urineonderzoek is het mogelijk op eenvoudige en niet-invasieve wijze inzicht te krijgen in het functioneren van de nieren en kunnen urineweginfecties of andere aandoeningen worden aangetoond.
Clindia levert:
- Urine sediment glaasjes
- Urine tubes
- Uriscreen (brochure)

Het volledige productassortiment van de productgroep Klinische Chemie vindt u hier.