Hematologie

Bij het hematologisch onderzoek staat bloedonderzoek centraal. Het Clindia productassortiment van hematologie omvat verschillende producten - controles - om laboratoriumapparatuur te monitoren voordat de resultaten worden doorgegeven, of voordat een eindproduct kan worden vrijgegeven. Bijvoorbeeld om ESR (erytrocytbezinkingssnelheid)-procedures te controleren, of de werking van PT- (protrombinetijd) en APTT-testen (geactiveerde partiële tromboplastinetijd) te monitoren plus controles voor RBC-waarden, tri-level volbloed en trombocyten.

Voorbeelden in ons assortiment:

Sed-Chek®

Sed-Chek® is een ‘blood-like’ referentiecontrolemateriaal, dat is ontworpen om ESR-procedures te controleren. Het is leverbaar in twee levels: Normal en Abnormal. Sed-Chek® kan ‘bij kamertemperatuur worden bewaard en is na openen 31 dagen houdbaar.
Sed-Chek® is een geavanceerde formule en is de meest uitgebreide ESR-controle voor zowel geautomatiseerde als handmatige methoden. Leverbaar in ‘tubes’ (voor bijvoorbeeld de StarrSed analyzer) of in flacons.

Platelet control "extended value"

Bloedbanken vereisen trombocyten controles van hoge kwaliteit, om de dagelijkse nauwkeurigheid en precisie van trombocyten telling te monitoren. De meeste trombocyten controles geven waarden van max. 400 x 109/L. De Platelet control "extended value" is een speciale kwaliteitscontrole met een waarde van ongeveer 1700 x 109/L. De trombocyten zijn van ‘’non-human’’ herkomst en zijn gesuspendeerd in een plasma-achtige vloeistof. De controles zijn bij 2-8°C gedurende 3 maanden na productie houdbaar.

XE Diff control

De XE Diff controles zijn tri-level volbloed controles, bedoeld voor gebruik in hemocytometry. Deze controles zijn bestemd om de dagelijkse nauwkeurigheid en precisie van cell-analyzers en handmatige analytische methoden te monitoren.
XE Diff controles bevatten humaan RBC en WBC plus trombocyten van zoogdieren. Alle cellen zijn gesuspendeerd in een plasma-achtige vloeistof en de controles zijn zo geproduceerd dat ze volbloed simuleren.
De controles moeten op dezelfde manier worden behandeld als menselijke bloedmonsters en zijn gedurende 3 maanden na productie houdbaar.

PBS

PBS-buffer is een fysiologisch zout buffer die voor (handmatige) bloedgroepenbepalingen en (bloed)kruisreacties wordt gebruikt. Sommige analyzers op de Hematologische laboratoria gebruiken deze zoutoplossing ook. PBS-buffer is verkrijgbaar in 10 liter vaten en 20 liter vaten, met of zonder aftapkraantje.

Het volledige productassortiment van de productgroep Hematologie vindt u hier.