Gastro-enterologie

Gastro-enterologisch (maag-darm-lever) onderzoek is gericht op de diagnostiek van ziekten van de spijsverteringsorganen. Hieronder vallen slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm, alvleesklier, lever en galwegen plus het anale gebied. Het Clindia productportfolio gastro-enterologie is gewijd aan de diagnostiek bij maag- en darmklachten, bijv. bij obstipatie door middel van een meting van de colonpassagetijd of bij het bevolkingsonderzoek van darmkanker (iFOBT, immunochemische Fecaal Occult Bloed Test). Daarnaast levert Clindia ook de wereldwijd het meest gebruikte urease sneltest voor de diagnose van Helicobacter pylori infectie.

Ons assortiment:

Medifactia Transit-Pellets radiopaque markers

Medifactia Transit-Pellets radiopaque markers vormen een veilige methode voor kwantitatieve evaluatie van totale en regionale darmtransit.
Klinisch gezien is de Transit-Pellets-methode geschikt voor gebruik bij patiënten met symptomen waarbij een transitverstoring, inclusief chronische constipatie en chronische diarree, van pathofysiologisch en klinisch belang kan zijn.
De ernst van het transitprobleem kan worden gekwantificeerd door de transittest en het resultaat kan een belangrijke variabele zijn bij de besluitvorming over verdere diagnostische procedures en het heeft gevolgen voor de behandelingskeuze en langetermijnprognose.
De segmentale en totale darmtransittijd wordt berekend op basis van de verdeling van de markers in de verschillende darmsegmenten. De transittijd is gelijk aan het totale aantal in de darmen achtergebleven markers, gedeeld door de dagelijkse dosis, wat resulteert in een CTT-waarde die wordt vergeleken met normale waarden. De Medifactia Transit-Pellets worden geleverd in een doosje met een strip met 7 capsules.

                                     

meer informatie vind u in de IFU en de productflyer.

CLOtest

CLOtest is de wereldwijd de meest gebruikte urease sneltest voor de diagnose van Helicobacter pylori infecties, en heeft een sensitiviteit van 98% en een specificiteit van 97%. CLOtest is eenvoudig af te lezen en diagnosticeert 75% van de Helicobacter pylori infecties binnen 20 minuten zonder vals-positieve uitslagen. De CLOtest detecteert op snelle en handige wijze het enzym urease van Helicobacter pylori in biopten van het maagslijmvlies. Als het weefselmonster urease van Helicobacter pylori bevat, verandert de kleur van de gel van geel naar magenta. Vanwege de nieuwe IVDR regels is CLOtest uitlopend, en geldt de regel zolang de voorraad strekt.
Informeren of CLOtest nog voorradig is, neem dan contact op met onze Customer Service via [email protected]

iFOBT

Voor meer informatie zie Klinische Chemie.

Het volledige productassortiment van de productgroep Gastro-enterologie vindt u hier.