Gastro-enterologie

Gastro-enterologisch (maag-darm-lever) onderzoek is gericht op de diagnostiek van ziekten van de spijsverteringsorganen. Hieronder vallen slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm, alvleesklier, lever en galwegen plus het anale gebied. Het Clindia productportfolio gastro-enterologie is gewijd aan de diagnostiek bij maag- en darmklachten, bijv. bij obstipatie door middel van een meting van de colonpassagetijd of bij het bevolkingsonderzoek van darmkanker (iFOBT, immunochemische Fecaal Occult Bloed Test). Daarnaast levert Clindia ook de wereldwijd het meest gebruikte urease sneltest voor de diagnose van Helicobacter pylori infectie.

Ons assortiment:

Radiopaque Markers

Radiopaque Markers vormen een eenvoudige en betrouwbare manier voor de meting van de colonpassagetijd (CPT) en/of Dikke Darm Passage Tijd (DDPT) bij patiënten met stoelgangklachten, zowel bij volwassenen als bij kinderen. Het is mogelijk een totale of een segmentale CPT-meting te doen, zowel bij idiopathische als bij functionele obstipatie. Met Radiopaque Markers kan colondisfunctie of distale obstructie worden vastgesteld en kan tevens het probleemveroorzakende colonsegment worden geïdentificeerd.
Radiopaque Markers beïnvloeden de darmactiviteit niet en hebben daarom dezelfde passagesnelheid als de normale darminhoud.
De Radiopaque Markers worden geleverd in een flacon van 240 stuks, die vervolgens in het ziekenhuis tot de gewenste aantallen markers per capsule verwerkt kunnen worden (vaak 10, 20 of 24 markers per capsule).

CLOtest

CLOtest is de wereldwijd het meest gebruikte urease sneltest voor de diagnose van Helicobacter pylori infectie, met een sensitiviteit van 98% en een specificiteit van 97%. CLOtest is eenvoudig af te lezen en diagnosticeert 75% van de Helicobacter pylori infecties binnen 20 minuten zonder vals-positieve uitslagen. De CLOtest detecteert op snelle en handige wijze het enzym urease van Helicobacter pylori in biopten van het maagslijmvlies. Als het weefselmonster urease van Helicobacter pylori bevat, verandert de kleur van de gel van geel naar magenta. Voor meer informatie klik hier voor de brochure.

iFOBT

Voor meer informatie zie Klinische Chemie.

Het volledige productassortiment van de productgroep Gastro-enterologie vindt u hier.