Food

Door voedingsmiddelen te testen, is het mogelijk om de eventuele aanwezigheid van ziekteverwekkers op te sporen. Clindia heeft al jaren een aantal testen voor de detectie van o.a. aflatoxine, ochratoxine en mycotoxine in het assortiment. Maar ook testen voor het identificeren van bestanddelen van dierlijke oorsprong in rauw, gekookt of ingeblikt voedsel. De testen zijn in bijna alle gevallen eenvoudig in gebruik, nauwkeurig en geven een snel resultaat.

Voorbeelden in ons assortiment:

Aflatoxine Test Kits

De Aflatoxine testen zijn testen in een smalle kolom die nauwkeurige, kwantitatieve resultaten opleveren. Met behulp van affiniteitschromatografie kunnen deze testen aflatoxinen B1, B2, G1, G2 isoleren uit diervoeders, voedsel, granen en noten, en M1, M2 aantonen in zuivelproducten.

Ochratoxine Test Kits

Ochratoxine testen dienen voor de bepaling van ochratoxine A met behulp van fluorometer of HPLC technieken in een grote verscheidenheid aan grondstoffen. De Ochratoxine testen zijn veilig en eenvoudig. De bepaling kan vrijwel overal worden uitgevoerd, duurt zo’n 10 minuten (exclusief voorbereiding en extractie) en vereist geen speciale vaardigheden.

F.A.S.T. Immunosticks

F.A.S.T. Immunosticks zijn sneltesten op basis van de dipstick methode voor het snel aantonen van bestanddelen van dierlijke oorsprong in rauw of ongekookt vlees of vleesproducten. De gevoeligheid is 1% van de desbetreffende species. Producten in deze reeks zijn:
F.A.S.T. Immunosticks - Pig
F.A.S.T. Immunosticks - Cow
F.A.S.T. Immunosticks - Horse
F.A.S.T. Immunosticks - Sheep
F.A.S.T. Immunosticks - Poultry

Myco6in1

Myco6in1+ kolommen is een kwantitatieve methode voor de snelle, nauwkeurige en gelijktijdige bepaling van aflatoxine, ochratoxine A, fumonisine, deoxynivalenol, zearalenon, nivalenol, T2 en HT2 toxine. De monsters worden gezuiverd door de immuno-affiniteits-kolom Myco6in1+ LC/MS/MS alvorens te worden gekwantificeerd door LC of LC/MS/MS.

Het volledige productassortiment van de productgroep Food vindt u hier.